Etusivu » Retkimelonta » Retkikalenteri 2022

Retkikalenteri 2022

Vihurin retkiä suunnitellaan yhdessä alkuvuoden aikana, ja retket kootaan yhteen retkikalenteriksi. Päivitetty ja ajankohtaisin tieto retkistä löytyy Vihurin tapahtumakalenterista, mutta tämän lisäksi retket kootaan myös tälle sivulle.  Ideoita retkistä voi esittää retkijaos@vihuri.info.

Ilmoittaudu retkille

Allaolevista linkeistä pääsee ilmoittautumaan kyseisille retkille.

Huhtikuu

MA 18.4.2022 Teuronjoki 2. pääsiäispäivä

Jos on hyvä sää, niin vois jossain piipahtaa? Varmaan pitää käydä jossain etelämmässä, jos talvi jatkuu. (Teuronjoki 16 km ja Kaartjoki 11 km on “tasaisen lätkyttelyä”. Molemmat on samalla suunnalla, melotaanko molemmat? Suomenjoessa on pari helppoa koskea.). Ei virallinen retki, mutta saa silti ilmoittautua/tiedustella. Sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info tai vihurikoski@googlegroups.com)

Retkenvetäjä: Janne Vehmas

SU 24.4.2022 Noormarkunjoki

Helpohko koskiretki Satakunnassa. Lastaus Vihurin vajalla 8:00 (takaisin vajalle n. 20:00). Aloitetaan melonta Inhottujärveltä ja lopetetaan Vanhan sahan sillalle (siis ennen järveä). Vähän isompi joki, jossa on kymmenkunta koskea. Kotimatkalla skoutataan Myllykoski (ja jos on aikaa ja kiinnostusta, niin voi sen laskeakin). Matkan pituus n.16 km.

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku, lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautuminen: sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info tai vihurikoski@googlegroups.com) 21.4.2022 mennessä (HUOM: vesi- tai jäätilanteesta tms. johtuen pvm. tai kohde voi vielä muuttua. Pakkasella ei lähdetä.)

Retkenvetäjä: Janne Vehmas

Retken vaativuustaso: helppo (keskivaikea), ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Toukokuu

LA 7.5.2022 Haukkajoki

Helpohko joki-/koskiretki Pirkanmaan parhaissa maisemissa. Lastaus Vihurin vajalla 9:00 (takaisin vajalle n. 18:00). Vesille mennään Heinälahdelta (Helvetinjärven kansallispuiston kupeesta). Matkalla on mukavia maisemia, majavan pesiä, virtaavaa vettä sekä muutama helpohko koskipätkä. Karhukoski on hieman haastavampi, mutta sen voi halutessaan jättää helposti laskematta. Lopetetaan Karhukosken laavulle, missä mahdollisuus grillata makkaraa (tai laskea/surffata koskessa jos ei ole nälkä). Matkan pituus n.8 km. (tai n.11 km, jos lopetetaan Kuusijärvelle).

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku, lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Imoittautuminen ja tiedustelut: sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info) 3.5.2021 mennessä (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. tai kohde voi vielä muuttua)

Retkenvetäjä: Janne Vehmas

Retken vaativuustaso: helppo, ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

LA 7.5.2022 Urbaani Helsinki => Siirretään kesäkuulle, pvm tbd

Kuva: Jani Raipala (2020)

Melotaan urbaanin Helsingin “liiveihin”, eli nuollaan pääkaupunkimme keskustan rannat ja kanavat.

Kokoontuminen vajalla 07:45, kajakkien ja tarvikkeiden pakkaus, matkaan 08:15, vesillä Hietaniemessä 11:00, lounas 13-13:45, Suomenlinnassa n. 14:30-15:15, Kauppatori n. 16-16:15, Ravintola Töölönranta ruoka ja vaatteidenvaihto 17:15-18, kävely kajakkia vetäen autolle, pakkaus alkaa 18:30, lähtö Tampereelle 18:45, vajalla 21:15. Melontamatka 21 km.

Retki on keskivaikea johtuen veden kylmyydestä, ripeästä reagointitarpeesta mahd. veneiden ja laivojen liikkeisiin, sekä rantautumisvaikeuksista keskustassa (pystyä kiviseinää tai yli metrin korkeita laitureita). Osallistujilta (max 8) vaaditaan seuraavia taitoja ja kamppeita:

  • Varma kajakinhallinta aallokossa ja yllättävissäkin tilanteissa
  • Sulavaksi harjoiteltu parireskutustaito ja kuivapuku, tai varma kajakkipyörähdys ja anorakki. Melontarukkaset.
  • Kajakkikärry ja väh. 3,5 m kuormansidontavyö (sama jolla kiinnität kajakin auton katolle)

Kalustona retkikajakki varusteineen ja osallistujien omat päiväretkitarvikkeet. Automatkaa 360 km, max 3 autoa joista yhdellä pieni peräkärry kajakeille.

Retken vetäjänä Pertti Peussa, apuvetäjänä Aku Pohjola. Ilmoittautuminen vasta kun olet varmistanut itsellesi ehjärenkaisen kajakkikärryn (esim. kaverilta, Vihurilta, tai vuokraat HIT:ltä), viimeistään 5.5.

Ilmoittautuminen tästä

Kesäkuu

LA 11.6.2022 Suomi Meloo ja soutaa -päivä

Helppo retki Näsijärvellä. Tapahtuma on myös osa Saaristo Siistinä tapahtumaa. Kokoontuminen vajalla kello 10. Melotaan seuran saareen, jossa syödään, grillataan ja mahdollisesti saunotaan, jos löytyy saunojia. Omat eväät mukaan! Retki sopii myös aloittelijoille, matkaa kertyy yhteensä 16 kilometriä.

Ei ennakkoilmoittautumista.

Retken vetäjä: Minna Kantsila

Retken vaativuustaso: helppo

PE 24.6.2022 Juhannusaaton saunaretki Haukisaareen

Kaiken tasoisille soveltuva juhannusretki seuran omaan Haukisaareen. Tuulensuunnasta ja -nopeudesta riippuen retken taso helppo/keskivaikea.

Kuvaus:

Tavataan vajalla klo 14 ja pakataan kajakit retkivarustukseen. Retkelle mukaan riittävästi ruokaa ja juomaa. Huomioithan mahdollisen metsäpalovaroituksen evästystä miettiessäsi. Tarvitset mukaan uima-asun, pyyhkeen sekä tietenkin vaihtovaatetusta vesitiiviisti pakattuna. Perillä Haukisaaressa lämmitetään sauna ja nautitaan kauniista juhannusaattoillasta sekä hyvistä eväistä. Paluu vajalle viimeistään klo 24. Pyritään melomaan suoraan vajalta Haukisaareen, mutta tarvittaessa voidaan pitää lyhyt maatauko Tapatorassa.

Melontamatkan pituus: 16 km (n. 8 km suuntaansa)
Vaativuustaso: helppo/keskivaikea

Retken vetäjä: Timo Aalto

LA-SU 11.-12.6.2022 Kapeenkoski

Helppo puljausviikonloppu Kapeenkoskella (Jyväskylä – Äänekoski välillä). Ei siis retki, vaan puljausta yhdessä paikassa. Kapeella on erinomaiset mahdollisuudet reenata ja hioa tekniikkaa. Paikka sopii aloittelijoille, mutta voimakkaissa akanvirroissa on haastetta muillekin. Lauantaina lastataan kajakit vajalla 8:00. Yöpyminen koskenniskalla teltassa (puucee ja tulirinki on). Hätätilanteessa pääsee ABC:lle aamu-/iltapalalle. Saunomismahdollisuus? Sunnuntaina käydään aamusta nopsaan vesillä, ja paluumatkalla pysähdytään vielä Kuusaankoskella. Paluu SU n. 19:00.

 Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku, lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet, teltta

Ilmoittautuminen: sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info tai vihurikoski@googlegroups.com) 6.6.2022 mennessä (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. voi vielä muuttua.)

Retken vetäjä: Janne Vehmas

Retken vaativuustaso: helppo (keskivaikea), ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

LA-SU 18.-19.6.2022 Koskikurssi-I

Koskimelonnan peruskurssi ensikertalaisille. Kurssi käy myös muistinvirkistykseksi niille, jotka eivät ole vähään aikaan käyneet koskessa. Kurssi alkaa lauantaina 13:00 vajalla. Käydään läpi koskimelonnan teoriaa, turva-asioita ja varusteita. Tämän jälkeen valitaan kalusto sunnuntaita varten. Virallinen osuus loppuu n. 16:00. Lopuksi voidaan kokeilla koskareita vajarannassa.

Sunnuntaina kokoonnutaan 9:00 vajalla, pakataan kalusto ja lähdetään n. 9:30 Ruovedelle. Muroleessa harjoitellaan edellisenä päivänä opittuja asioita. Kaksi settiä, joiden välissä pidetään ruokatauko (mahdollisuus käyttää läheisen kanavagrillin palveluita). Paluu vajalle n. 18:00.

Vetäjä: Janne Vehmas + ?

Vaativuustaso: helppo

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku hyvä (mutta kuoritakki plus urheilukerrastot toimii myös), lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautuminen: sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info tai vihurikoski@googlegroups.com) 13.6.2022 mennessä

Heinäkuu

LA-SU 2.-3.7.2022: Koskikurssi-I (toka)

Sama sisältö kuin kesäkuun kurssilla, mutta vähän lämpöisemmät vedet.

Ilmoittautuminen: sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info tai vihurikoski@googlegroups.com) 27.6.2022 mennessä

LA-TI 2.-5.7.2022 Merimelojien vaja – Porkkala – Merimelojien vaja (yhteisretki)

Retki suuntautuu Porkkalan alueelle. Lähtö Merimelojien vajalta 2.7.2022 klo 12.00 ja paluu vajalle 5.7. klo 18.00 mennessä. Retken kokonaispituus on n. 100 kilometriä. Ensimmäisenä päivänä sään salliessa tutustutaan Helsingin edustan alueisiin esim. Suomenlinna ja tämän jälkeen lähdetään kohti Porkkalanniemeä hyödyntäen Merimelojien 

Retkelle osallistuminen edellyttää kauden aikana 200 kilometrin melontaa. Ennen retkeä 1.7. retkelle osallistuvilla suunnittelu- ja valmistelutilaisuus Teamsillä. 

Retkelle otetaan 7 osallistujaa Merimelojista ja 7 melojaa Tampereen Vihurista.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: minna.kantsila( )smsl.fi ja Vihurilaisten ilmoittautumiset Ilmarin kautta

Vetäjä: Ralf Sund Merimelojat ja Minna Kantsila Tampereen Vihuri

Retken Vaativuustaso: Keskivaikea

5.-9.7.2022 Elävän Iijoen melonta ja soutu 2022 (omatoimi)

Elävä Iijoki ry järjestää melonta- ja soututapahtuman 5.7.-9.7. Matkaan lähdetään tiistaiaamuna Taivalkosken Jokijärveltä ja retki päättyy lauantaina alkuillasta Pudasjärven Kipinään. Matkaa kertyy yhteensä noin 160 kilometriä.

Tapahtumaan on mahdollisuus osallistua myös päiväksi tai pariksi. Matkan varrella näet ja koet jylhät Koillismaan sydänmaat, perinteiset jokivarsikylät sekä Iijoen lukuisat nivat ja kosket.

Vaativuustaso: helppo / keskivaikea / vaikea (tehtävistä riippuen)
Lisätiedot: retkijaos@vihuri.info

Ilmoittautuminen omatoimisesti.
Linkkejä:

https://www.pudasjarvi.fi/tapahtuma/elavan-iijoen-melonta-ja-soutu-2022/
https://www.taivalkoski.fi/palvelut/liikunta/liikuntapaikat/melontakeskus/
https://www.sll.fi/vapauta-virrat/vapauta-iijoki/

LA-TI 16.-19.7.2022 Virrat – Tampere

Yhteismelonta Merimelojien kanssa.

Retken suunnittelu tarkentuu myöhemmin.  

Retkelle otetaan 7 osallistujaa Merimelojista ja 7 melojaa Tampereen Vihurista.

Ilmoittautuminen:

Retken vetäjä: Kirsi Juntunen

Retken vaativuustaso: keskivaikea

LA ?.7.2022 Saunaretki Haukisaareen

Aloittelijoille suunnattu päiväretki seuran saunalle Haukisaareen. Tuulensuunnasta ja -nopeudesta riippuen retken taso helppo/keskivaikea.

Kuvaus:

Tavataan vajalla klo 9 ja pakataan kajakit retkivarustukseen. Retkelle mukaan riittävästi ruokaa ja juomaa. Huomioithan mahdollisen metsäpalovaroituksen evästystä miettiessäsi. Tarvitset mukaan uima-asun, pyyhkeen sekä tietenkin vaihtovaatetusta vesitiiviisti pakattuna. Perillä Haukisaaressa lämmitetään sauna ja nautitaan kauniista kesäpäivästä sekä hyvistä eväistä. Paluu vajalle viimeistään klo 20. Pyritään melomaan suoraan vajalta Haukisaareen, mutta tarvittaessa voidaan pitää lyhyt maatauko Tapatorassa.

Melontamatkan pituus: 16 km (n. 8 km suuntaansa)
Vaativuustaso: helppo/keskivaikea

Retken vetäjä: Avoin

PE-SU 29.-31.7.2022 Reskutusleiri

Kuva: Sari Kiuru

Viikonloppuna 29.7.-31.7. järjestetään Kuhmalahden rantasaunalla vihurilaisten reskutusleiri. Leirillä harjoitellaan ohjatusti ja rennolla asenteella pelastautumisia ym. melontaturvallisuustaitoja. Välillä lämmitellään saunassa. Jos vilu tai väsymys uhkaa kuitenkin iskeä, voi omien tuntemusten mukaan jättää osan ohjelmasta väliin.

Aloitamme alkeista, joten tapahtuma sopii hyvin myös melojille, jotka eivät ole aiemmin pelastautumistaitoja harjoitelleet. Harjoiteltavia taitoja ovat ainakin paripelastautuminen, yksinpelastautuminen, hinaukset ja avustettu kajakkipyörähdys (eli keulaeskimo).

Ohjelma: Perjantaina n. kello 16 pakataan yhdessä traileri ja siirrytään Kuhmalahteen. Tehdään lyhyt harjoitus, jonka jälkeen on sauna lämpimänä. Jatketaan harjoituksia lauantaina ja iltaa vietetään vapaamuotoisesti vaikkapa saunoen tai meloen. Sunnuntaina puljaillaan alkuiltaan. Lopuksi siivotaan yhdessä paikat, pakataan taas traileri ja palataan vajan kautta trailerin purkamisen jälkeen kotiin.

Majoittuminen ja ruokailu: Kukin huolehtii omista aterioistaan. Yhteiskäytössä on kahvinkeitin, vedenkeitin, mikroaaltouuni, grillikota ja juomakelpoinen vesi. Omilla keittimillä voi laittaa ruokaa ulkotiloissa. Sisämajoitukseen jaetuissa huoneissa mahtuu kuusi osallistujaa ja pihalla voi yöpyä omassa majoitteessa. Mikäli osallistuja haluaa yöpyä muualla kuin tapahtumapaikalla, on kyyti järjestettävä itse.

Tapahtumapaikka: Kuhmalahden rantasauna sijaitsee suojaisan lahden rannalla Längelmävedellä ja sinne on Tampereelta n. 50 minuutin ajomatka. Perjantain meno ja sunnuntai-illan paluu tehdään kimppakyydeillä.

Kustannukset: Tilavuokrasta tulee kunkin osallistujan maksettavaksi 20 euroa. Kimppakyydeistä aiheutuvat matkakulut maksavat osallistujat itse ja niistä sovitaan osallistujien kesken.

Ilmoittautuminen: Mukaan mahtuu 12 melojaa ja osallistuminen edellyttää etukäteisilmoittautumista. Etusijalla ovat melojat, jotka eivät ole osallistuneet reskutusleirille aiempina vuosina. Ilmoittautuminen aukeaa Ilmari-järjestelmässä 2.5. kello 12:00. Linkki ilmoittautumiseen on lähetetty jäsentiedotteessa.

Tervetuloa mukaan!

LA 30.7.2022 Pirkan soutu

Kts. https://www.pirkankierros.fi/pirkan-soutu/

Elokuu

La-Ma 6. – 8.8. Airiston Helmi revisited 

Tarkastetaan miltä 2018 syksyn kuuma uutisaihe näyttää nyt – ja muutenkin alue on hieno saaristokohde.

Kerätään omat retkikamat pakkauspusseihin ja melontavarusteet koolle jo pe 5.8. iltana, jotta lauantain aamulähtö olis nopea mutta rento. Kokoontuminen vajalla 07:15, kajakkien ja tarvikkeiden pakkaus, matkaan ennen 07:45, perillä vesillelähtöpaikassa 11:00, lounas syötynä kellumassa 12:30, ~6h melontaa, 3h taukoja ml. Säkkiluodon ’tarkastaminen’, 1. yöpymispaikalla klo 21. Seuraavana päivänä kellumassa 09, melontaa ~6h, taukoja ~4h, 2. yöpymispaikalla klo 19. Seuraavana päivänä kellumassa 08, melontaa ~5h, taukoja ~2h, lähtöpaikan rannassa 15, pakkaus, peseytyminen ja ruokailu 3h, paluumatka alkaa 18, vajalla ~21:00, kamat hoidettu ja vaja kiinni 21:30. Melontamatka yhteensä n. 85km.

Retki on keskivaikea johtuen mm. sen 30km päivämatkoista ja ylitettävistä ulapoista => aallokkomelonnan kokemus tarpeen, sekä vähintään 100km tällä kaudella melottua kilometriä. Koska reitti ylittää veneilyn runkoväylän sekä laivaväylän syvyisiä väyliä, tehdään siitä turvallisuussuunnitelma. Retkueen koko: vetäjät + 10 osallistujaa. Edestakaista automatkaa n. 400km, yhdellä autoista kajakkikärry hinaukseen; jos kajakkikärry on pieni, laitetaan muutama kajakki muiden katolle.

Retken vetäjänä Pertti Peussa, apuvetäjänä Aku Pohjola. Ilmoittautuminen viim. 1.8. <linkki ilmariin>.

?.8.2022 Haukisaari saunamelonta

Aloittelijoille suunnattu päiväretki seuran saunalle Haukisaareen. Tuulensuunnasta ja -nopeudesta riippuen retken taso helppo/keskivaikea.

Kuvaus:

Tavataan vajalla klo 9 ja pakataan kajakit retkivarustukseen. Retkelle mukaan riittävästi ruokaa ja juomaa. Huomioithan mahdollisen metsäpalovaroituksen evästystä miettiessäsi. Tarvitset mukaan uima-asun, pyyhkeen sekä tietenkin vaihtovaatetusta vesitiiviisti pakattuna. Perillä Haukisaaressa lämmitetään sauna ja nautitaan kauniista kesäpäivästä sekä hyvistä eväistä. Paluu vajalle viimeistään klo 20. Pyritään melomaan suoraan vajalta Haukisaareen, mutta tarvittaessa voidaan pitää lyhyt maatauko Tapatorassa.

Melontamatkan pituus: 16 km (n. 8 km suuntaansa)
Vaativuustaso: helppo/keskivaikea

Retken vetäjä: Avoin

PE-SU x.-x.8.2022: KK-II (Kymijoki, esimerkiksi heinäkuun viimeinen tai elokuun eka viikonloppu)

Vauhdikas melontaviikonloppu Kymijoella Kotkassa. Lähtö vajalta perjantai-iltapäivästä (yleensä osa lähtee jo 14:00 ja loput 16:00), ja paluu vajalle sunnuntai-iltana. Majoitus Ahvion koululla omakustanteisesti (n. 20 €/yö) tai teltassa Kuovinkalliolla (n. 0 €/yö). Sauna ja kokkailumahdollisuus (paitsi ei Kuovinkalliolla). Kurssilla harjoitellaan koskimelonnan perustaitoja ja vähän reskutustakin. Perjantaina aikaisin lähtevät ehtivät käydä Hirvikoskella. Lauantai ollaan Ahviolla ja sunnuntai Pernoon koskissa (tai toisinpäin).

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku hyvä (mutta kuoritakki plus urheilukerrastot toimii myös), lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautuminen: sähköpostitse (koskijaos@vihuri.info tai vihurikoski@googlegroups.com) noin viikkoa ennen (päivämäärää voidaan vielä rukata tarvittaessa).

Retken vetäjä: Janne Vehmas + ?

Retken vaativuustaso: helppo/keskivaikea, ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

13.8.2022 Saikkalanjoki

Päiväretki jokimaisemiin.  Saikkalanjoki on noin 6 km mittainen rauhallisesti virtaava joenuoma Mouhijärven Mätikön ja Tupurlanjärven välillä.  Retki sopii myös vähemmän meloneille ja juuri kurssin käyneille, retkellä edetään leppoisaa tahtia.  Melonnan kokonaismatkaksi tulee noin 20 km. Mukaan hyvät eväät ja varavaatteet. Osallistujamäärä max 16.

Kokoontuminen vajalla klo 9.30, paluu illalla. Evästauko Otamussillalla, jossa on kahvila ja laavu.

Kuljetusten järjestämiseksi ilmoitatko on käytössäsi auto ja pystytkö vetämään traileria.

Ilmoittautuminen: Ilmarin kautta

Retken vetäjä: Timo Aalto ja ??

Retken vaativuustaso: helppo, huomioi matka.