Tulokset: 10.-12.7.2020

Tampere-melonta

Maratonin SM-, NMK- ja Suomen Cupin osakilpailut 10.-12.7.2020

Kolmipäiväinen melontakilpailu Kaukajärvellä aloitettiin perjantaina uudella kisaformaatilla, Short Track kilpailulla. Suomessa ensi kertaa melotun Short Trackin matka on 3,2 kilometriä ja siinä juostaan kahteen kertaan rannalla kajakkia kantaen. Laji on yleisöystävällinen siinä mielessä, että kilpailijat ovat koko ajan yleisön näkyvissä. Miesten sarjan voiton vei Kangasalan melojien Jeremy Hakala. Naisten sarjassa voiton vei Tampereen Vihurin Netta Malinen.

Toinen päivä melottiin sateisessa säässä. Päivän ohjelmaan kuului 10-12-vuotiaiden Suomen Cupin osakilpailu, kajakkiyksiköiden nuorisomestaruuskilpailut. ja päivän huipennukseksi miesten ja naisten ja masters-sarjojen maratonin SM-lähdöt.

Miesten yleisen sarjan voitto meni Kangasalan Melojien Jeremy Hakalalle. Yleisen sarjan toiseksi meloi Vanajaveden Vesikoiden Jaakko Hippeläinen, joka samalla voitti myös alle 23-vuotiaiden sarjan. Lähdön kolmanneksi meloi Kangasalan Melojien Niko Keskinen. Hän sijoittui samalla alle 23-vuotiaiden sarjan toiseksi.

Naisten sarjassa oli tiukka kamppailu kolmen Tampereen Vihuria edustavan melojan kesken. Netta Malinen repäisi pienen etumatkan noin 600 metriä ennen maalia. Nina Riosa oli kiinni hopeamitalissa, mutta Olivia Malinen ohitti vielä loppusuoralla Riosan, niin että Olivia Malinen sai hopeaa ja Riosa pronssia.

Kolmipäiväisten melontakisojen päätöspäivänä, sunnuntaina, kilpailtiin kaksikoiden nuorisomestaruuksista ja SM-mitaleista.

Miesten kaksikoiden kultamitalit veivät Merimelojien Eero Luoma ja Alex Barta. Viime vuoden yleisen sarjan voittajat Jussi Wallin ja Hannu Kaukola joutuivat tyytymään toiseen sijaan.  He ylsivät kuitenkin 35-vuotiaiden sarjan voittoon. Wallin edustaa Saaristomeren melojia ja Kaukola Tampereen Vihuria. Pronssille, ja samalla 35-vuotiaiden sarjan hopealle, tulivat Kari Lehtinen Mikkelin Melojista ja Kimmo Kurki Vesisamoilijoista.

Naisten sarjan ylivoimaiseen voittoon meloivat Netta ja Olivia Malinen. Hopealle ylsivät Kangasalan melojien Ilona ja Kaisa Toivonen. Kolmanneksi tulivat 16-sarjassa melovat Nea Yli-Peltomaa ja Aino Lantelankallio.