Home » Retkikalenteri

Retkikalenteri

Huhtikuu

SU 23.4.2017: Haukkajoki

Joki-/koskiretki Pirkanmaan parhaissa maisemissa. Aloitetaan lastaus Vihurin vajalla 9:00 (takaisin pyritään palamaan n. 19:00 mennessä). Vesille mennään Heinälahdelta (Helvetinjärven KP) ja melotaan joko Karhukosken laavulle tai Kuusijärvelle (riippuen onko järvi vielä jäässä). Matkan pituus n. 8…12 km. Matkalla on mukavia maisemia, majavan pesiä, virtaavaa vettä sekä jokunen helpohko koski. Karhukoski on hieman haastavampi, mutta sen voi halutessaan jättää helposti laskematta. Karhukosken laavulla mahdollisuus grillata makkaraa.

Retken vetäjä: Janne Vehmas

Retken vaativuustaso: helppo (keskivaikea), ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku, lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautuminen: sähköpostitse 19.4.2017 mennessä (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. voi vielä muuttua)

Toukokuu

Haukisaari la 6.5

Totutellaan vesille talven jälkeen. Melontaan aamupäivällä Haukisaareen, ja syödään eväät laavulla nuotion äärellä. Saunakin saatetaan lämmittää. Kuten arvata saattaa vesi on kylmää, joten kuivat varavaatteet vesitiiviisti pakattuna mukaan. Kokoonnutaan vajalle klo 10.

Retken vetäjä: Heikki Kylmälä

Retken vaativuustaso : helppo/keskivaikea

Ilmoittautuminen: sähköpostilla retkijaos@vihuri.info tai ilmestymällä paikalle ennen lähtöä

 

SU 7.5.2017: Kovesjoki

Joki-/koskiseikkailu ”erämaassa” Parkano-Karvia suunnalla. Aloitetaan lastaus Vihurin vajalla 8:30 (takaisin pyritään palamaan n. 20:00 mennessä). Vesille mennään jo Kovesjärveltä. Matkan pituus n. 20 km (riippuu mihin lopetetaan). Alkupätkän hienot suomaisemat on parasta mitä Pirkanmaalta löytyy. Koskipaikat ei ole vaikeita, mutta joki on pitkä ja välillä todella kapea ja mutkitteleva, joten hyvää kajakinkäsittelytaitoa edellytetään. Kaatuneita puita joudutaan alittamaan/ylittämään/ohittamaan. Eväät syödään jossain sopivalla mättäällä. Lopetetaan ehkä Raivalassa tai Laksonkylässä. Seikkailuhenkisille melojille.

Retken vetäjä: Janne Vehmas

Retken vaativuustaso: keskivaikea, ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku suositeltava (vähintään vaihtovaatteet)

Ilmoittautuminen: sähköpostitse 3.5.2017 mennessä (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. voi vielä muuttua)

 

LA 13.5.2017: Mysteerimelonta

Joki-/koskiretki jossakin ennalta-arvaamattomassa kohteessa.

Retken vetäjä: Janne Vehmas

Retken vaativuustaso: helppo/keskivaikea, ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku suositeltava (vähintään vaihtovaatteet)

Ilmoittautuminen: sähköpostitse 10.5.2017 mennessä (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. voi vielä muuttua)

 

Koskeljärvi pe-su 12.-14.5.2017

Yhdistetty melonta- ja lintujentarkkailuretki hienolle lintujärvelle Euraan.

 

Perjantaina illalla lähdemme vajalta ja leiriydymme Koskeljärven rannalle telttoihin/laavulle. Lauantaina melomme parhaaksi katsomiamme reittejä ja tarkkailemme lintuja. Yöksi leiriydymme teltta-/laavu majoitukseen saareen. Sunnuntaina melomme vähintään takaisin autoille ja siirrymme läheiselle mökille, jossa lämmitetään sauna. Mökkisaunan tarjoaa sydämellinen vihurilainen. Tampereella pyritään olemaan takaisin klo. 19 mennessä. Mukaan retkelle kannattaa ottaa myös metsässä kävelyyn soveltuvat kengät, koska voimme tehdä linturetken myös metsän puolelle.

 

Retken vetäjä: Niila Paloniitty (ei vastaa lintujen lajitunnistuksesta)

Varavetäjä: Minna Seppänen

Retken vaativuustaso: helppo

Ilmottautumiset: sähköpostilla 9.5.2017 mennessä. Kertokaa samalla, jos on auto käytettävissä ja, että saako sillä kajakkeja kulkemaan.

 

20.-21.5. Erämelonnan SM-kilpailut Konnevesi

Lähde mukaan Vihurin Erämalontajoukkueeseen kokeilemaan erä- ja melontataitojasi Konnevedelle. Erämelonnan SM-kilpailut mukava ja hauska tapahtuma, jossa samalla oppii uutta. Kilpailun voitto ratkeaa taitojen ja tietojen perusteella – ei melontavauhdin.

Lisätiedot: http://www.eramelonta.fi/?x103997=Select/List

Omatoimiretki. Seuran kaluston käyttö sallittua

 

TO-SU 25.-28.5.2017: Lieksa-speciaali

Kotiseudulle Pohjois-Karjalaan (vaihdan farkut melontahousuun)? Kilpailykyvylle viittaamme kintaalla, ja lähdemme helatorstai-aamusta kohti Lieksaa. Lieksasta löytyy mm. Neitikosken aalto, missä voidaan järjestää freestyle-kurssi tai muuten vaan puljailla. Lähistöllä on lukuisia vaihtelevan tasoisia jokia, mm. Jongunjoki, Lieksanjoki, Häänhijoki, Haapajoki, Naarvanjoki, Hiekkajoki, Ukonjoki jne. Ruunaan retkeilykeskuksesta varataan mökki, mistä on 100 m aaltoon. Mökissä on sauna, jääkaappi ja kokkausvehkeet (plus punkat n. 5…6 hengelle). Ja jos melonta alkaa kyllästyttää, niin Ruunaan alue on tutustumisen arvoinen ja Karhunpolku menee aivan vierestä (eikä Patvinsuokaan ole kovin kaukana). Retken sisältöä voidaan muokata porukan toiveiden mukaisesti. Sunnuntaiaamusta ehtii vielä koskeen, ja puolilta päivin lähdetään takaisin kohti Tamperetta.

Retken vetäjä: Jaakko Hietala

Retken vaativuustaso: keskivaikea, ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku (Neitikoskesta on lyhyt matka saunaan lämmittelemään, mutta jokiretkillä tarvitaan asiallinen varustus).

Ilmoittautuminen: sähköpostitse 18.5.2017 mennessä

 

Kukkia ja savusaunaa to-su 25.-28.5. / la-su 27.-28.5.

Kukkia on kirkasvetinen, monimuotoinen, vesiluonnoltaan erityisen arvokas järvi Pälkäneellä. Isoja selkiä ja saaristoisia osia. Erittäin kivinen, sisävesien merenkurkku.  Kapeikoissa pieniä virtapaikkoja. Vesiyhteys pienipiirteiseen Rautajärveen, komeaan Kuohijärveen ja Vihavuoden kosken kautta Vähä-Roineeseen. Lisätietoja vesistöstä www.kukkialle.fi.   Retkikuntien kohtauspaikka lauantaina Rajalansaari lähellä Luopioisten kirkonkylää. Siellä runsaasti telttatilaa, iso keittokatos tulipaikkoineen, mökki varusteiden kuivatukseen ja/tai yöpymiseen, luontopolku, kulmakunnan paras savusauna ja tällä järvellä poikkeuksellinen hiekkaranta.  Savusaunan kustannukset noin 200 euroa jaetaan osallistujien kesken. Mukaan siis käteistä kolikkoina tai pieninä seteleinä noin 10-20 euroa. Mitä useampi meloja, sen halvempi hupi. Kukkialla yhteistyössä Tampereen Vihuri, Vanajaveden Vesikot ja Ruoveden Kanoottipurjehtijat. Retkien vetäjät: Minna Seppänen TaVi/VaVe, Tapio Järvelä VaVe, Siina Leinikka RKP/TaVi.

 

Neljän päivän melatorstairetki to-su 25.-28.5.2017 (TaVi, VaVe)

 

Melatorstain kunniaksi neljän päivän retki. Torstaina kokoontuminen Vihurin vajalla klo 9, kajakit vesille puoliltapäivin. Paluu sunnuntaina alkuillasta. Melontaa 15-25 km/päivä. Kokonaismatka 60-80 km, olosuhteista riippuen. Lopullinen reitti tuulten ja sään mukaan.  Melontavauhti leppoisa. Leiriytymiset saarissa ja maastossa omin teltoin, eväin ja muin varustein. Lauantaina Rajalansaaren savusauna, jonne muitakin retkimelojia.  Ilmoittautuessasi kerro, onko käytössäsi auto, kattotelineitä tai trailerin vetomahdollisuus. Retkikunnan kokoyhteensä  max. 12 melojaa.

 

Retken vetäjät: Minna Seppänen TaVi/VaVe, Tapio Järvelä VaVe.

Ilmoittautumiset Vihuri 20.5. mennessä: Minna Seppänen.

Retken vaativuusluokitus: keskivaikea

 

Leppoisa viikonloppuretki la-su 27.-28.5.2017 (TaVi, RKP)

Yhden yön helppo melontaretki Rajalansaareen, jossa meitä odottaa lämmin savusauna. Kokoonnumme vajalle lauantaina aamulla klo. 8:30, pakkaamme kajakit ja lähdemme. Melontamatka Lauantaina on enintään 10 km, jotta aikaa jää runsaasti saunomiseen, kokkailuun ja muuhun leirielämään. Sunnuntaina nukumme pitkään ja otamme vielä viimeiset löylyt saunasta ennen, kun lähdemme vesille. Sunnuntainakin pidämme melontamatkan niin lyhyenä, että myös retkimelonnan aloittelijat voivat huoletta tulla mukaan.

 

Retken vetäjät: Niila Paloniitty TaVi,  Siina Leinikka RKP/TaVi

Vaativuustaso: Helppoakin helpompi (paitsi, jos on kova tuuli)

Ilmoittautumiset: Sähköpostilla Niilalle 23.5.2017 mennessä. Kertokaa samalla, jos on auto käytettävissä ja saako sillä kajakkeja kulkemaan.

Kesäkuu

 

Utö pe-su/ti 2-4-6.6

Meriretki Pärnäsistä Utö:n majakkasaarelle ja takaisin. Retken voi tehdä kahdessa eri ryhmässä. Aluksi molemmat ryhmät melovat Pärnäs-Utö 2.-4.6. yhteensä n. 60km. ’Lyhyt’ ryhmä palaa tämän jälkeen Pärnäsiin yhteysaluksella, ja jatkaa Tampereelle. ’Pitkä’ ryhmä palaa Pärnäsiin meloen tiistaina 6.6. Lähtö Vihurin vajalta 2.6. klo 9.

 

Utö on lähes avomerellä, minkä vuoksi osallistujilta edellytetään EPP2 suoritusta tai vastaavaa osoitettavaa kykyä. Osallistujilla on oltava tältä vuodelta vähintään 75 melontakilometriä melottuna, joista väh. 25km samana päivänä. (tunti koski-, poolo- tai surffimelontaa = 6km) Osallistujan tulee myös kyetä ylläpitämään retkikajakilla 7km/h nopeutta vähintään tunnin ajan suojaisilla vesillä.

 

Ilmoittautumisen yhteydessä retken vastuuhenkilölle on myös ilmoitettava, osallistuuko ’lyhyelle’ vai ’pitemmälle’ retkelle, sekä mahdolliset tajuntaan, tasapainoon tai kestävyyteen vaikuttavat sairaudet, jolloin vastuuhenkilö päättää osallistumisesta.

 

Retkeen sisältyy Vihurin uusien melontaohjaajien koulimista meriretkiin ja niiden johtamiseen käytännön kautta; retken vetäjä siis vaihtuu päivittäin. Retkestä on tehty turvallisuussuunnitelma.

 

Retkien vastuuhenkilö: pertti piste peussa miuku gmail piste com (kirsi8juntunen miuku gmail piste com)

Retkien vaativuustaso: vaativa

 

LA-SU 10.-11.6.2017: Koskikurssi

Koskikurssi uusille koskimelojille ja koskimelonnasta kiinnostuneille. Kurssin tavoitteena on oppia työkalut koskimelonnan harjoitteluun seuran retkillä ja koskilähdöissä.

 

Kurssi alkaa lauantaina klo 9:00 vajan yläkerrassa, jossa käydään läpi koskimelonnan teoriaa kuten termistöä ja perustoimintaa koskiympäristössä. Tämän jälkeen noin klo 11 katsomme kaikille sopivan kaluston jonka pakkaamme autoihin ja suuntaamme kohti Muroletta. Matkalla omakustanteinen lounas ja toiminta jatkuu Muroleen rannassa noin klo 14. Iltapäivä melotaan Muroleen virrassa, jossa harjoittelemme virtaan lähtöä ja virrasta poistumista. Paluu vajalle noin klo 19.

 

Sunnuntaina kokoontuminen klo 9 vajalla, jossa pakkaamme kajakit autoihin ja suuntaamme Vilppulan koskelle. Vilppulan koskella harjoittelemme kosken lukemista, kiviin törmäämistä ja akanvirran kiinniottoa. Päivän melonta huipentuu suuren mutta turvallisen stopparin Munahonton läpilaskuun. Paluu vajalle noin klo 16. Mukaan kannattaa ottaa evästä. Lisäohjeita lauantain aikana.

 

Vetäjä: Jan Viljanen

Vaativuustaso: helppo

Kalusto: koskikajakki, kypärä, pelastusliivit, kuiva- tai märkäpuku suositeltava mutta kuoritakki + fleece- ja aluskerrasto toimii myös, lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautuminen: sähköpostitse 7.6.2017 mennessä

Vääräjoki & Kyrösjärvi 10-11.6.

Aikaistettu viikolla!

Vääräjoki on hiljalleen virtaava 12 km pitkä joki, joka laskee Kyrösjärven koilliskulmaan. Yövytään saaressa Kyrösjärvellä (useampi vaihtoehto) ja lopetetaan melonta Kyröskosken vierasvenesatamaan. Joki osuus edellyttää muovikajakkia. Kokonais melontamatka n. 40 -50 km, riippuen siitä kuinka kiertelemme Kyrösjärveä.

 

Luokitus: Keskivaikea

Vetäjä: Kirsi Juntunen

Ilmoittautuminen 7.6. mennessä. (kirsi8juntunen miuku gmail piste com)

Juhannusaaton Lempäälän ympärimelonta 23.6

Kokoonnutaan vajalle kello 8:00 aamulla ja kello 9:00 lasketaan kajakit Lempäälässä järveen. Melotaan kanavaan ja sen jälkeen jälkeen lasketaan Lempäälän ”kosket” eli pienet virtapaikat. Kerran joudutaan pikku matka kajakkeja kantamaan välillä. Syödään omia eväitä matkan varrella. Retki kestää noin 4 tuntia eli kello 13 nostetaan kajakit takaisin peräkärryyn ja retki päättyy viimeistään kello 14 Vihurin vajalle.
Tervetuloa mukaan Juhannusaaton melontaan !!! 🙂
Retken vetäjät: Linda Aholaita-Pylväs, Jani Raipala
Retken vaativuustaso: helppo
Ilmoittautuminen: sähköpostilla jani.raipala(at)gmail.com tai 050 597 0693

Örö To -Su 22.-25.6.

Juhannusretki Örön linnakesaarelle. Teemme 4 päivän juhannusretken kohteena Örön linnakesaari Saaristomeren kansallispuistossa. Lähtöpaikkana Kasnäs ja pyrimme lähtemään vesille torstai-iltana jolloin teemme lyhyen melonnan (8-10 km)

ensimmäiseen yöpymispaikkaan. Juhannusaattona melomme Örön saarelle ja vietämme Juhannusta saareen ja sen historiaan tutustuen. Retken aikana vierailemme myös Högsåran saarella jossa pistäydymme mm. Farmors Cafessa. Paluu sunnuntaina illalla takaisin vajalle.

 

Vaativuustaso : Keskivaikea

Melontamatka : Yhteensä noin 50-60 km

Retken vetäjä : Antti Härkönen

Ilmoittautumiset : Viimeistään 1.6 mennessä

 

Heinäkuu

Rento retki Pälkäneelle la-su 1-2.7.2017

Tervetuloa mukaamme melomaan Hauholta Pälkäneelle mukavissa tunnelmissa. Kokoonnumme vajalle lauantaina klo 8.30 ja paluu sunnuntaina illansuussa. Etenemme maisemista ja seurasta nauttien, pidämme molempina päivinä kunnon lounastauot ja yöksi majoitumme Helmirannan pihapiiriin Pinteleen rannalla. Siellä pääsemme nauttimaan saunasta ja uimisesta. Mahdollisuus grillaukseen ja luvassa on myös lättykestit. Päivittäinen melontamatka noin 20 km. Sauna- ja kaasumaksu 10€/hlö.

Kannattaa toimia nopeasti, sillä paikkoja on rajoitetusti! Ilmoita myös onko käytettävissäsi autoa ihmisten ja/tai kajakkien kuljettamiseen.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut Hannalta 044 3634 751 /alanen.hanna(at)gmail.com

Helppo/Keskivaikea

 

Kesäillan melontaretki Ylöjärven Lempiäniemessä to 13.7

Torstaina 13.7 kello 18:00 kokoontuminen Vihurin vajalla. Nostetaan kajakit peräkärryyn ja ajetaan Ylöjärvelle Kuuselan uimarannalle. Lasketaan kajakit vesille ja melotaan kesäillassa Näsijärvellä tovi. Rantaudutaan saareen ja paistetaan makkarat nuotion lomassa rupatellen 🙂 Sammutettuamme nuotion jatketaan melontaa auringonlaskiessa lopulta päätyen takaisin Kuuselan rantaan. Vihurin vajalla olemme sitten takaisin viimeistään kello 24.

Retken vetäjä: Jani Raipala
Retken vaativuustaso: helppo
Ilmoittautuminen: sähköpostilla jani.raipala(at)gmail.com tai 050 597 0693

 

LA-SU 15-16.7.2017: Koskikurssi

Huomioi alkuperäisestä muuttunut ajankohta!

Koskimelonnan peruskurssi ensikertalaisille. Kurssi käy myös muistinvirkistykseksi niille, jotka eivät ole vähään aikaan käyneet koskessa. Kurssi alkaa lauantaina 12:00 vajalla. Käydään läpi koskimelonnan teoriaa, turva-asioita ja varusteita. Tämän jälkeen valitaan kalusto sunnuntaita varten. Virallinen osuus loppuu n. 16:00. Lopuksi on mahdollisuus kokeilla koskareita vajarannassa (mutta ei välttämätöntä).

Sunnuntaina kokoonnutaan 9:00 vajalla, pakataan kalusto ja lähdetään n. 9:30 Ruovedelle. Muroleessa harjoitellaan edellisenä päivänä opittuja asioita. Kaksi settiä, joiden välissä pidetään ruokatauko (mahdollisuus käyttää läheisen kanavagrillin palveluita). Paluu vajalle n. 18:00.

Vetäjä: Janne Vehmas

Vaativuustaso: helppo

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku hyvä (mutta kuoritakki plus urheilukerrastot toimii myös), lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautuminen: sähköpostitse 3.7.2017 mennessä

 

20.7. – 25.7. Saimaannorppien bongausta

Rauhallinen melontaretki saimaannorpan kotivesille Koloveden ja Linnavuoren kansallispuistoihin. Lähtö torstaiaamusta vajalta, josta ajetaan Varkauden ja Savonlinnan välillä sijaitsevaan Oraviin.Oravista melotaan Joutenveden kautta Koloveden kansallispuistoon, jossa kierrellään rauhallisesti norppia etsien. Samalla poiketaan katsomassa Ukonvuoren n. 5000v vanhoja kalliomaalauksia. Kolovedeltä siirrytään Tappuvirran kautta Linnasaaren kansallispuiston puolelle.

Yhteensä melontaa tulee kuuden päivän aikana noin 130 – 140 km, päivämatkojen vaihdellen 15 ja 30 km välillä. Kansallispuistojen alueella yövytään merkityillä leiripaikoilla, mutta Joutenveden alueella yövytään jokamiehenoikeuksilla ilman tulentekomahdollisuutta. Paluu vajalle tiistaina 25.7. illalla.

Retken vetäjä: Marko Marenk

Vaativuustaso: helppo / keskivaikea, pystyttävä melomaan 30 km vuorokaudessa rauhallista retkimelontaa

Ilmoittautuminen: 13.7. sähköpostilla marenk.marko (at) gmail.com

Maksimi osallistujamäärä 12.

Retken osallistujien kanssa pidetään tarkempi suunnittelupalaveri muutama päivä ennen retkeä.

LA-SU 21-23.7: Koskimelonnan jatkokurssi

Huom! Siirretty yleisön pyynnöstä! (oli 4-6.8)

Koskimelonnan jatkokurssi aloitteleville koskimelojille ja koskimelonnasta kiinnostuneille. Kurssin tavoitteena on oppia työkalut omatoimiseen turvalliseen koskimelonnan harrastamiseen.

Kurssi järjestetään viikonloppuretkenä Kymijoelle, jossa tukikohtana toimii Ahvion koulu (Ahviontie 900, Kouvola). Majoitus koululla omakustanteisesti n. 20 €/yö. Lähtö perjantai-iltapäivällä klo 16 vajalta ja paluu sunnuntai iltana.

Lauantain teemana on koskiturvallisuus. Päivä aloitetaan Ahvion koululla klo 9:30, josta siirrymme Ahvionkosken rantaan. Lauantain aikana tutustutaan turvallisiin toimintatapoihin koskiympäristössä sekä opetellaan muun muassa uimarin pelastamista. Päivän aikana pidetään lounastauko Ahvionkosken rannassa, varatkaa siis evästä mukaan.

Sunnuntaina suuntaamme Pernoon koskille. Siellä teemana on melonta aallokossa. Harjoittelemme virran ylitystä isommassa aallokossa, toimintaa stoppareissa sekä surffauksen alkeet. Pernoon kosket ovat mukava ja turvallinen ympäristö aallokkomelonnan ja surffauksen harjoitteluun. Melomme noin neljä tuntia, joten varatkaa purtavaa ja juotavaa mukaan. Evästauko pidetään Torminvirran aallonmurtajalla.

 

Vetäjä: Jan Viljanen

Vaativuustaso: helppo/keskivaikea, ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Kalusto: koskikajakki, kypärä, pelastusliivit, kuiva- tai märkäpuku suositeltava mutta kuoritakki + fleece- ja aluskerrasto toimii myös, lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet. Mukaan myös heittoköysi yms. koskiturvallisuusvälineet jos sellaiset omistaa.

Ilmoittautuminen: sähköpostitse 14.7.2017 mennessä

 

La 22.7 Retkimelojan virtakurssi

Perusteet I – II luokan koskissa toimimiseen retkimelojille, käyttäen retkikajakkia. Harjoitellaan retkikajakilla virtarajan ylityksiä, lähtemistä virran mukaan, saapumista virrasta suvantoon, ns. lossausta käyttäen oikeaoppista kajakin kallistusta, alatukea, sopivaa voiman käyttöä yms. Käymme myös läpi reskutuksia – kukaan ei pysy kuivana :-). Kurssin aikana voi pariskunnan parempi osapuoli halutessaan meloa Muroleesta pohjoiseen olevalla kauniilla alueella. Kurssista voi myös suoraan jatkaa omaehtoisella melontaretkeilyllä, kunhan huolehtii itse paluukuljetuksesta.

Kokoontuminen vajalla klo 9:00. Kalusto: kypäräpakko (Vihurin kypärät käytettävissä), muoviset retkikajakit, melonta-anorakki ja urheiluasusteet (+vähintään yhdet vaihtovaatteet). Ilmoittautuminen: sähköpostitse 19.7. mennessä.

Vetäjä : pertti piste peussa miuku gmail piste com

 

La 29.7 Pirkan soutu

Omatoimiretki. Seuran kaluston käyttö sallittua

Lisätietoja -> http://www.pirkankierros.fi/pages/index.php/soutu

 

Uittotunnelliretki Pyhäjärvelle heinäkuussa

 

(ajankohta ja tarkempi reittisuunnitelma julkaistaan myöhemmin.)

 

Retken vetäjä: Ville Mantere

Retken vaativuustaso: keskivaikea

Elokuu

Ke 2.8 Retkisoutu

Omatoimiretki. Seuran kaluston käyttö sallittua

Lisätietoja -> http://www.pirkankierros.fi/pages/index.php/soutu

Su 6.8 Leppoisa retki Saikkalanjoelle

Melotaan yhteensä noin 20 kilometriä rauhallisesti virtaavaa Saikkalanjokea Mouhijärvellä.  Etenemistahti pidetään leppoisana ja evästauko pitkänä, joten reissu soveltuu myös ensimmäiseksi melontaretkeksi. Luvassa hulppeita maisemia. Kokoontuminen vajalla kello 9.30. paluu illansuussa. Mukaan hyvät eväät, varavaatteet ja rentoa mieltä!

Kuljetusjärjestelyjä varten ilmoittautuminen sähköpostitse timo.aaltomelonta@gmail.com 3.8. mennessä. 

Vetäjä Timo Aalto

SU 13.8. Näsijärven salaisuudet

!Huom. siirretty sunnuntaille!

Helppo päiväretki Vihurin kotijärven yllättävämpiin kolkkiin. Retki sopii erityisesti uusille jäsenille ja niille, joiden mielestä Näsijärvi on tylsä järvi. Tällä reissulla esitellään kotijärven yllättäviä salaisuuksia kuplivasta lahdesta upeaan laguuniin ja viehättäviin salmiin.

Kokoontuminen vajalla klo 9.30, vesille lähdetään klo 10. Paluu vajalle n. klo 15-16.

Melontavarustuksen lisäksi mukaan kannattaa ottaa eväät ja kukkaro, sillä matkalla käydään myös jäätelöllä.

 

Retken vetäjä: Matti Koistinen

Retken vaativuustaso: Helppo

HSKG 18.-20.8

Omatoimiretki. Seuran kaluston käyttö sallittua

Lisätietoja -> http://www.nilfinland.fi/fi/hskg

 

Norja 25.8-3.9

Vihuri toteuttaa omakustanteisen melontaretken Pohjois-Norjaan Tromssan saaristoon.
Lisätietoja: Kirsi Juntunen

 

Syyskuu

Kyrösjärven viikonloppuretki 8.-10.9.2017

Retkelle lähdetään perjantaina 8.9. viimeistään kello 14 Vihurin vajalta ja sunnuntaina Vihurin vajalle palataan viimeistään kello 16. Retkellä yövytään kahden Kyrösjärven itärannalla varttuneen ja nyt jo aikuiseksi kasvavien Vihurilaisten mökeillä. Toinen yö vietetään saaressa Luhalahden tuntumassa ja toinen yö mantereella Leutolassa Kyrösjärven rannalla. Saunaan pääsee niin perjantai-iltana kuin lauantai-iltanakin 🙂
Retki sopii erittäin hyvin tänä kesänä peruskurssin suorittaneille. Yhteensä melontaa kertyy noin 60 km. Perjantaina 15 km, lauantaina 30 km ja sunnuntaina 15 km. Melontavauhti on maltillinen 5 km tunnissa ja melonnan lomassa tutustumme Kyrösjärven saariin ja nähtävyyksiin.
Aamut aloitamme pilateksella ja illalla venyttelemme päivän kireydet pois. Tämä on hyvänmielen retki. Me mennään yhdessä ryhmänä ja pidetään toisistamme huolta <3
Tervetuloa tutustumaan Kyrösjärveen ja sen saariin !
Retken vetäjät: Jani Raipala, Linda Aholaita-Pylväs
Retken vaativuustaso: helppo
Ilmoittautuminen: sähköpostilla jani.raipala(at)gmail.com tai 050 597 0693

Haukisaari LA —

!Retki siirretään myöhäisempään ajankohtaan!

Muistellaan menneen kesän retkiä ja tuumaillaan uusia eväsretken merkeissä. Lähtö vajalta kymmenen aikaan ja paluu viiden maissa. Hyvällä kelillä soveltuu myös aloitteleville melojille.

 

Retken vetäjä: Heikki Kylmälä

Retken vaativuustaso : helppo

Ilmoittautuminen: sähköpostilla retkijaos@vihuri.info tai ilmestymällä paikalle ennen lähtöä

 

Joutsenselkä – Uurasjärvi pe-la 15-17.9

Jo perinteeksi muodostunut Vihurin ja Ruoveden Kanoottipurjehtijoiden yhteinen syysretki.

Tarkempi sisältö ja reittisuunnitelma julkaistaan myöhemmin.

 

Retken vetäjä: Siina Leinikka

Retken vaativuustaso: keskivaikea

 

Vihuri @ Facebook

19.08.17

Suvi Tulppo

... Lue lisää

Comment on Facebook

Onpas kaunis kajakki !

17.08.17

Ella Pasola

Lähteekö joku Nässylle pe-la yöretkelle? Tai sit pitemmälle lenkille pe tai la? ... Lue lisää

Comment on Facebook

mihin aikaan olisit lähdössä?

Iltapäivällä mihin aikaan vaan

Ehkä vaan päivälenkki tänään.

voisin lähteä mukaan olisko 16- 16.30aikaan

Olisko neljältä vajalla?

sopii

+ View previous comments

16.08.17

Ville Mantere

Torstain 17.8. soveltava melonta kaipaa porukkaa vesille: ohjaaja, apuohjaajia ja seurusteluohjaajia. Vielä on mukavia talkoopaikkoja jäljellä. ... Lue lisää

Comment on Facebook

Yritän päästä paikalle

Oon myös tulossa seukkariksi.

Voin tulla.

13.08.17

Paula Huida

Onko jollakulla melontakokemuksia Parkanon Vääräjoesta? ... Lue lisää

Comment on Facebook

On kokemusta. Järjestämme yrityksemme puitteissa sinne melontaretkiä useasti. Hyvä joki aloittelijoille. Ei ole koskia, mutta virtapaikkoja/nivoja kyllä muutama. Melontaan menee aikaa n. puoli päivää. Luontainen taukopaikka Kukkurakosken padon alapuolella. Löytyy laavu, tulisija ja puucee.

Näsijärven salaisuuksia ihmeteltiin harmaasta aamusta huolimatta yllättävän aurinkoisessa säässä, hyvässä seurassa ja maistuvin eväin. Kuvassa puutarha, jota ei ehkä sattumalta olisi tullut löytäneeksi. Kiitos tosi kivasta retkestä!

Comment on Facebook

Sattuiko kellekään jäämään reitti talteen? Tällä kertaa ei päässyt mukaan, mutta joskus toiste voisi käydä tutustumassa paikkoihin.

Näin se reitti meni: Rauhaniemen kallion kirjoitukset (ensimmäinen jäätelömahdollisuus), Rauhaniemen laguuni ja limboten matalan sillan ali, Mältinranta (jäätelömahdollisuus) ja graffitit sillan alla veden päällä sekä mahdollinen voimakas virtaus (jota ei ollut, kun voimala ei ollut päällä), Särkänniemen vesiputket, (Mustalahdessa jäätelömahdollisuus), Onkiniemen laguuni (oli suljettu, ei päästy limboamaan), (uimarannalla jäätelömahdollisuus), Uittotunnelin kahvila (syötiin vohvelit jäätelöllä), Hiedanrannan laatikkopuutarhat, Lielahden kartanon vanha, salainen polku rannasta kartanolle, miljoonien arvoinen biokaasuvaranto kuplivan lahden pohjassa yle.fi/uutiset/3-9780160, Reuharinsaaret, Siilinkari, Rauhaniemi.

Nuorisojaoksen kevätkokouksessa ideoidut perheillat toteutettiin heinä-elokuussa. Niitä järjestettiin neljä kertaa. Ilmoittelu toteutettiin tässä Facebook-ryhmässä. Lisäksi nuorten ohjaaja Olivia lähetti kutsun kaikille tämän kesän melontakoululaisille sähköpostin välityksellä.

Osallistujia perheiltoihin oli 8 perheestä yhteensä 26 henkilöä.

Kiitos kaikille osallistujille!

Palaute perheilloista ja kesän melontakouluista on tervetullutta. Kirjoita se kommentiksi tai osoitteeseen nuorisojaos@vihuri.info. T. Jyrki
... Lue lisää

Comment on Facebook

Kiitos järjestelyistä! Meidän perhe oli oikein tyytyväinen rentoon iltaan ja pojat (ei melontakoululaisia) saivat kokeilla niin kajakkeja kuin sup-lautoja. Myös aikuisissa ilta aiheutti innostusta eli kaikki meni ihan nappiin! Kiitos!

16.08.17

Ville Mantere

Tänään 16.8. klo 18:00 alkaen taas Vihurin melontailta. 18:00 vesille.

Ohjelma on vielä avoin. Kenties lenkki, perustekniikoita, muita tekniikoita, pelastautumisia, akrobatiaa ... tms.
Sopii kaikille, aloittelijoista kokeneeseen osaajaan.

Tänne voi esittää toivomuksia.
... Lue lisää

15.08.17

Teemu Marku

Löytyisikö ensi viikolla joku päivä kaveria jonkin mittaiselle päiväretkelle tai jopa yönyli reissuun? ... Lue lisää

15.08.17

Sari Huttunen

Olisko illalla klo 18 maissa vesille lähtijöitä? ... Lue lisää

Comment on Facebook

18.30 maissa olis tarkoitus lähteä

Okei. Mikä pläni?

Ei vielä tarkempaa tietoa...

Okei no tulen kuitenkin. Pääseehän tuolta aiemmin pois sit jos pidemälle lähette. Mulla on aikanen aamuvuoro huomenna niin sillä vaan kyselin..mut näkymisiin sitten!

Nuorisomestaruuskisojen toinen päivä Lahdessa:
Poikien viestijoukkueen pronssi ( Otso Eskonen, Tuomas Marenk, Elias Vikström)
Pojat 12 K1 200 m pronssia Miska Nummela
Pojat 12 K1 2500 m pronssia Miska Nummela
Tytöt 12 K1 200 m pronssia Elma VikströmMiehet 18 K1 200 m SM-hopeaa Mikko Niemenpää
Miehet 18 K1 1000 m SM-hopeaa Mikko Niemenpää