Home » Historia

Historia

Tampereen Vihuri r.y:n perustaminen osuu ajankohtaan, jolloin melontaharrastus eli Suomessa kulta-aikaansa. Retkimelonnan lisäksi ratamelonta oli suosiossa. Lajin suosiosta ja tasosta kertoo jotakin se, että vuoden 1952 Helsingin olympialaisissa melonta oli Suomen menestyksekkäin laji. Melojat ottivat olympiaradoilla kuusi kultamitalia. Sylvi Saimo, Thorvald Strömberg, Yrjö Hietanen ja Kurt Wires saivat kaulaansa Helsingin olympialaisten kultaiset mitalit. Viereisessä kuvassa: Tampereen Vihuri ry:n edustava joukko TUL:n piirijuhlilla vuonna 1949

Viiten vuosikymmeneen mahtuu sekä menestystä että seuratoiminnan aallonpohjia. Nuori seura löi itsensä läpi 1950-luvulla ja menestyi kiitettävästi kilparadoilla ja niiden ulkopuolella. 1950-luku oli seuran historiassa rakentamisen vuosikymmen. Melontavajan ja saaren saunan lisäksi tuolloin rakennettiin vankka vihurilainen seurahenki, joka on kestänyt näihin päiviin.

1960-luvulla seuratoiminta tasaantui ja vakiintui viretäkseen uudelleen 1970-luvulla, jolloin luotiin pohja seuran menestykseen kilparadoilla sekä kotimaassa että ulkomailla. 1980-luvulla suomalainen kilpamelonta oli yhtä kuin Vihuri. 1990-luku on ollut seurassa retkimelonnan vuosikymmen.

[Jaana Alajoki, 1997, Tampereen Vihuri r.y. historiikki]

Seuraa Vihurin nuoriso­toiminnan ja urheilijoiden tapahtumia instagramissa.

Vihuri @ Facebook

This message is only visible to admins:
Unable to display Facebook posts

Due to recent changes in the Facebook API it is unfortunately no longer possible to display posts from Facebook Groups. Please see this page for more information.

Join us on Facebook