Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

 • 30.7 Koskimelonta Kymijoella: 30.07.06

Kirjoittaja Aihe: 30.7 Koskimelonta Kymijoella  (Luettu 6978 kertaa)

Poissa Jarkko Uitti

 • Administrator
 • Jäsen
 • Viestejä: 124
30.7 Koskimelonta Kymijoella
« : 19.04.06 - klo:23:29 »
Lähdemme tutustumaan Kymijoen koskiin yhdeksi päiväksi. Luvassa on monipuolisia ja mielenkiintoisia aaltoja. Tarkemmat melontapaikat sovimme porukan tason mukaan. Vaatimuksena on koskimelonnan alkeet. Lisätietoja: Markku Jenu

Poissa Janne Vehmas

 • Jäsen
 • Viestejä: 97
Vs: 30.7 Koskimelonta Kymijoella
« Vastaus #1 : 10.07.06 - klo:09:50 »
Jos löytyy kiinnostuneita, niin osa porukasta voisi ehkä lähteä jo lauantaina? Eli käytäisiin koskessa (esim. Kultaankoski), sitten teltta pystyyn yöksi ja seuraavana päivänä sama uusiksi koko porukan kanssa.
   Yöpyä voisi esim. Kotkan Mussalossa, missä on Santalahden leirintäalue. Paikan pitäisi olla viiden tähden leirintäalue. Löytyy suihkut ja hiekkarannat, mutta on myös aika kallis (15eur / nenä, sis. telttapaikan). Paikkaa ei kuulemma tarvitse etukäteen varata ("aina on mahtunut"). Lisää tietoa: www.santalahti.fi
   Kotkassa on ko. viikonloppuna Meripäivät, eli koko päivää ei välttämättä ole pakko meloa. Illalla voisi kyllä tehdä pikkulenkin merellä, katsella Kotkaa mereltä tms. Tai tietysti voi vain lojua rannalla/baarissa...
   MUTTA: jos mukaan ei saada "virallista vetäjää", niin silloin LA päivä on ns. "omatoimiretki" (mistä voi pahimmassa tapauksessa joutua maksamaan kalustomaksun). Säännöt on sääntöjä (vaikka ovatkin mänttejä...). Kuka lähtisi vetäjäksi?
   Tämä on siis (toistaiseksi) vain kysely siitä onko halukkaita lähtijöitä. Laitan vajalle listan (jahka ehdin), johon voi laittaa ruksin, jos homma kiinnostaa.

Poissa Jori Hämäläinen

 • Global Moderator
 • Jäsen
 • Viestejä: 349
  • Photopage
Vs: 30.7 Koskimelonta Kymijoella
« Vastaus #2 : 12.07.06 - klo:00:54 »
Samaan aikaan 29-30.7 näyttäisi olevan Paavilaisen Antin järjestämä koskimelontakurssi Kymijoella. Ei sinänsä mitään paniikkia, vesille mahtuvat kaikki halukkaat.

http://cgi.evtek.fi/~anttjpaa/melonta/index.cgi?sivu=kalenteri

Kurssiohjelma karkeasti:
Lauantai 29.7.2006
10:00 Pernoon parkkipaikalla
11:00-13:30 Joella
13:30-16:00 Tauko
16:00-18:30 Joella
18:30-> Ruokaa, lepoa ja vapaamuotoista teoriaa

Sunnuntai 30.7.2006
11:00-14:00 Joella
14:00-15:00 Parkkipaikalla

Poissa Markku Jenu

 • Melonnanohjaajat
 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 25
Vs: 30.7 Koskimelonta Kymijoella
« Vastaus #3 : 12.07.06 - klo:12:36 »
Terve,

Ensiksi: hienoa, että jäseniltä löytyy intoa järjestää oma-aloitteisesti toimintaa seuran piirissä.

Kommenttina Jannen tekstiin viittaan Kuluttajaviraston julkaisuun "KULUTTAJAVIRASTON OHJEET OHJELMAPALVELUIDEN TURVALLISUUDEN EDISTÄMISEKSI", http://www.kuluttajavirasto.fi/user/loadFile.asp?id=5274 (toimi ainakin 12.6.2006). Tiivistelmänä:"Ohjeiden tarkoituksena on tuoteturvallisuuslain perusteella määrittää ohjelmapalveluiden turvallisuutta koskevat vähimmäisvaatimukset, lisätä ohjelmapalveluiden turvallisuutta ja tehostaa tuoteturvallisuuslain mukaista valvontaa sekä ennaltaehkäistä onnettomuuksia ja tapaturmia."

MUTTA: jos mukaan ei saada "virallista vetäjää", niin silloin LA päivä on ns. "omatoimiretki" (mistä voi pahimmassa tapauksessa joutua maksamaan kalustomaksun). Säännöt on sääntöjä (vaikka ovatkin mänttejä...). Kuka lähtisi vetäjäksi?
 
(värjäys minun tekemä)

Vihurin järjestettyä toimintaa, siis yleisesti jäsenille ilmoitettu retki tms., koskevat kuluttajaviraston ohjeet. Siksi seurana Vihurin täytyy jotenkin yrittää varmistaa toimintansa turvallisuus.

Seuralle on tälle kaudelle tehty turvallisuusasiakirja ja sen tärkeimpinä liitteinä eri toimintojen turvallisuussuunnitelmat. Kurssitoimintojen suunnitelmat ovat valmiit. Seuran retkien turvallisuussuunnitelma on tekeillä. Sen haasteena on löytää sopiva taso liiallisen ohjeistamisen ja toisaalta välinpitämättömyyden väliltä. Turvallisuusasiakirja liitteineen on jäsenten nähtävillä keskiviikkopäivystäjällä.

Takaisin lauantaipäivän retkeen. Pahinta, mitä voi tapahtua, ei mielestäni ole se, että joutuu maksamaan kalustovuokraa. Esim. Kultaankoskella voi kaatua stopparissa ylävirran puolelta kalliota vasten. Tällöin voi saada aivotärähdyksen tai olkapää voi lähteä sijoiltaan. Tässä tapauksessa asia tiivistyy siihen, että seuran yhteisellä retkellä täytyy olla mukana riittävän kokeneita melojia varmistamassa, että riskit tiedostetaan ja pyritään toimimaan niin, etteivät riskit toteudu.

Turvallisuussäännöt voivat tuntua mänteiltä, mutta taustalla on kuitenkin tärkeä ja hyvä asia: melontaturvallisuus. Varmasti pitää paikkansa, että säännöt asettavat joskus reunaehtoja toiminnalle. Turvallisuusuunnitelmamme eivät ole vielä loppuun asti hiottuja ja niitä täytyy vielä tarkentaa. Tarkoitus ei ole kuintenkaan ilman perusteita estää tai rajoittaa jäsentemme melontaa.

On myös totta, että pelkät suunnitelmat paperilla sinänsä eivät tee toiminnasta turvallista. Itse toiminnan täytyy olla turvallista. Tällä en tarkoita sitä, että tähän asti Vihurissa turvallisuusasiat olisivat olleet huonolla tolalla, päinvastoin. Ehkä ajatuksena voisi olla jatkuva parantaminen.

Hyvää ja turvallista melontakesää,
Markku

P.S. Linkkivinkki: http://www.kanoottiliitto.fi/koulutus_ja_turvallisuus/melonnan_turvallisuusohje/

Poissa Janne Vehmas

 • Jäsen
 • Viestejä: 97
Vs: 30.7 Koskimelonta Kymijoella
« Vastaus #4 : 17.07.06 - klo:13:40 »
No niin, tarkennan tässä omaa viestiäni / kommenttiani Vihurin säännöistä. Eli: siis ainoastaan se on "mänttiä" että "lähes" virallisesta retkestä joutuisi maksamaan kalustovuokraa. Turvallisuusasioihin toki pitää suhtautua vakavasti, eivätkä ne luonnollisestikaan ole mänttejä. Siitä mitä kalustomaksu kattaa ja kannattaako koskikalustosta maksaa (aivan liian suurta) vuokraa voidaan käydä keskustelua joskus toiste...
  Mutta kaikesta huolimatta lauantaina mennään, jos vain saadaan porukka kasaan. Me aloittelijat pysymme kyllä kaukana stopparista. Helppoja paikkojakin Kultaankoskelta onneksi löytyy.

Poissa Markku Jenu

 • Melonnanohjaajat
 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 25
30.7 Koskimelonta Kymijoella, tietoa
« Vastaus #5 : 21.07.06 - klo:07:49 »

Lähdemme siis tutustumaan Kymijoen koskiin yhdeksi päiväksi. Luvassa on monipuolisia ja mielenkiintoisia aaltoja. Tarkemmat melontapaikat sovimme porukan tason ja vesitilanteen mukaan. Mahdollisia paikkoja ovat Kultaankoski, Hirvikoski, Ahvionkoski ja Pernoonkosket. Vaatimuksena on koskimelonnan alkeet (kaatuminen on osa koskessa puljaamista, kajakista on vähintään päästävä sujuvasti pois).

Melomme kaksi sessiota, välissä lepo- ja ruokatauko, siis hyvät eväät mukaan. Myös riittävästi kuivaa vaatetta, jos eskimokäännös on vielä opetteluvaiheessa.

Kokoontuminen vajalle klo 8.

Ilmoittautumiset pikaisesti. Kerro myös, onko käytössäsi kajakki, auto ja kattotelineet.

Markku Jenu
puh. 040 7039543