Home » Retkikalenteri

Retkikalenteri

Haukisaaren saunan uuden kiukaan testausretki 4.11.2018

Avovesikausi jatkuu vielä ja Haukisaaren saunaan on asennettu uusi kiuas, joten lähdetään kokeilemaan miten löylyt irtoaa!

Kokoontuminen aamulla vajalle ysiltä ja vesille puoli kymppi. Paluu ennen pimeää.
Vedet on jo kylmiä ja aallokko voi joskus näsijärvellä yllättää, joten jokaisen osallistujan pitää itse arvioida olosuhteet säähavainnoista ja päättää retkelle osallistumisestansa sen mukaan. Tällä hetkellä ennuste lupaa 4m/s etelätuulta ja 8 asteen lämpötilaa.
Varustus:
– kylmän veden melontavarustus + täydellinen vaihtovaatesetti vesitiiviisti kajakkiin
– eväät
– uikkarit ja pyyhe
Retken vetäjät: Niila Paloniitty ja Timo Aalto

2018

Huhtikuu

TI 1.5.2017: Palsanoja – Suomenjoki

(Huom! päivänmäärä muutettu, oli 29.4)

Helppo joki-/koskiretki Vesijaon – Hauhon reitillä. Aloitetaan lastaus Vihurin vajalla 8:00 (takaisin pyritään palamaan n. 20:00 mennessä). Vesille mennään joko Palsan myllyltä tai Telarannasta ja melotaan joko Savinkoskelle tai Nerosjärvelle. Matkan pituus n. 12…16 km. Palsanojalla ja Savinkoskella saadaan maistiaisia koskimelonnasta, muuten on lähinnä virtapaikkoja. Jokunen matala silta tai pato joudutaan ohittamaan matkan varrella.

Retken vetäjä: Janne Vehmas

Retken vaativuustaso: helppo (keskivaikea), ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku, lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautuminen: sähköpostitse 24.4.2018 mennessä (HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. voi vielä muuttua)

Toukokuu

La 5.5 Haukisaari

Totutellaan vesille talven jälkeen. Melontaan aamupäivällä Haukisaareen, ja syödään eväät laavulla nuotion äärellä. Saunakin saatetaan lämmittää. Kuten arvata saattaa vesi on kylmää, joten kuivat varavaatteet vesitiiviisti pakattuna mukaan. Kokoonnutaan vajalle klo 10.

 

Retken vetäjä: Heikki Kylmälä

Retken vaativuustaso : helppo/keskivaikea

Ilmoittautuminen: sähköpostilla retkijaos@vihuri.info tai ilmestymällä paikalle ennen lähtöä

 

SU 6.5.2018: Haukkajoki

Helpohko joki-/koskiretki Pirkanmaan parhaissa maisemissa. Lastaus Vihurin vajalla 9:00 (takaisin vajalle n. 19:00). Vesille mennään Heinälahdelta (Helvetinjärven KP) ja melotaan joko Karhukosken laavulle tai Kuusijärvelle. Matkan pituus n. 8…12 km. Matkalla on mukavia maisemia, majavan pesiä, virtaavaa vettä sekä jokunen helpohko koski. Karhukoski on hieman haastavampi, mutta sen voi halutessaan jättää helposti laskematta. Karhukosken laavulla mahdollisuus grillata makkaraa.

Retken vetäjä: Janne Vehmas

Retken vaativuustaso: helppo (keskivaikea), ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku, lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautuminen: sähköpostitse 2.5.2018 mennessä

(HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. voi vielä muuttua)

LA 12.5.2018 (tai SU 13.5.2018): Mini-Sipsiö (tai Keihäsjoki)

Järvi-/joki-/koskiretki Kuru-Luhalahti suunnalla. Aloitetaan lastaus Vihurin vajalla jo 9:00 (takaisin pyritään palamaan n. 19:00). Vesille mennään Poikeluksentien kohdalta ja melotaan Vahojärvelle. Välillä on kapeita järvenselkiä, lyhyitä joki- ja koskipätkiä. Matkan pituus n. 12 km. Kosket ovat helppoja mutta mahdollisesti joku joudutaan ohittamaan kaatuneiden puiden takia. Lopussa on pari vähän haastavampaa koskipaikkaa, mutta ne joko kannetaan tai jätetään stunt-laskijoiden (?) hoidettavaksi. Lopuksi käydään katsomassa Vahokoskea. (Yleisön pyynnöstä myös Keihäsjoki käy – on ehkä vähän vaikeampi).

Retken vetäjä: Janne Vehmas

Retken vaativuustaso: helppo (keskivaikea), ennakkovaatimuksena Koski-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku

Ilmoittautuminen: sähköpostitse 8.5.2018 mennessä

(HUOM: vesitilanteesta tms. johtuen pvm. voi vielä muuttua)

 

Koskeljärvi pe-su 18-20.5

 

Perjantaina työpäivän jälkeen lähdemme vajalta ajamaan kohti Euraa ja leiriydymme Koskeljärven rannalle Latosaaren rantaan, jossa on telttailutilaa, laavu ja lintutorni. Lauantaina melomme järveä ympäri, katselemme lintuja ja pidämme lounastauon sopivassa paikassa. Lauantaiyöksi leiriydymme teltta-/laavu majoitukseen Isoluodon pohjoiskärkeen. Sunnuntaina melomme takaisin Latosaareen autoille ja siirrymme läheiselle mökille, jossa lämmitetään sauna. Mökkisaunan tarjoaa sydämellinen vihurilainen. Tampereella pyritään olemaan takaisin klo. 19 mennessä.

Retken vetäjä: Niila Paloniitty
Retken vaativuustaso: helppo
Ilmottautumiset: sähköpostilla 13.05.2018 mennessä. niila.paloniitty()gmail.com

 

KE-SU 9.-13.5. Freestylekurssi – Neitikoski

 

Koskikurssi freestylemelonnasta ja koskessa surffaamisesta kiinnostuneille. Kurssin tavoitteena oppia freestylemelonnan perusteet: Etuperin surffaus, liikkuminen aallossa ja spinnaus.

 

Kurssille lähtö keskiviikkona töiden jälkeen (tai torstaiaamusta, tai kun itselle sopii). Tavoitteena on meloa kolme kokonaista päivää Neitikosken suuressa mutta turvallisessa aallossa. Vesi on vielä kylmää, mutta majoitus on aivan kosken rannassa Ruunaan retkeilykeskuksen mökissä, jossa on hyvä sauna. Lähistöltä löytyy myös muita koskia joita voi halutessaan käydä katsastamassa. Eskimokäännös ei ole pakollinen taito, mutta keventää kurssin rasitusta.

 

Kurssilla on jäävaraus, eli jos kosken alla on jääkansi, kurssi perutaan.

 

Vetäjä: Jan Viljanen

Vaativuustaso: helppo/keskivaikea

Kalusto: koskikajakki, kypärä, pelastusliivit, kuivapuku (ei pakollinen)

Ilmoittautuminen: sähköpostitse 1.5.2018 mennessä jan(piste)viljanen(ät)tut(piste)fi

Kesäkuu

 

PE-LA 15.-16.6.2018: Koskimelonnan peruskurssi

Kurssi täynnä !

Koskikurssi uusille koskimelojille ja koskimelonnasta kiinnostuneille. Kurssin tavoitteena on oppia työkalut koskimelonnan harjoitteluun seuran retkillä ja koskilähdöissä.

Kurssi alkaa perjantaina 15.6. klo 18:00 vajan yläkerrassa, jossa käydään läpi koskimelonnan teoriaa kuten termistöä ja perustoimintaa koskiympäristössä. Tämän jälkeen n. klo 20 katsomme kaikille sopivan kaluston ja sitä on mahdollista kokeilla vajan rannassa.

Lauantaina 16.6. kokoontuminen klo 9 vajalla, jossa pakkaamme kajakit autoihin ja suuntaamme Vilppulan koskelle. Tavoitteena on meloa päivän aikana kaksi settiä. Vilppulan koskella harjoittelemme virtaan lähtöä ja virrasta poistumista, kosken lukemista, kiviin törmäämistä ja akanvirran kiinniottoa. Päivän melonta huipentuu suuren mutta turvallisen stopparin Munahonton läpilaskuun. Paluu vajalle noin klo 19. Mukaan kannattaa ottaa evästä. Lähistöllä on Vilppulan sataman kahvio-ravintola jota voi halutessaan käyttää.

Kurssilla on virtaamavaraus, eli jos Vilppulan virtaama on liian alhainen, siirtyy kurssin suorituspaikka lauantain osalta Muroleen virtaan.

 

Vetäjä: Jan Viljanen

Vaativuustaso: helppo

Kalusto: koskikajakki, kypärä, pelastusliivit, kuiva- tai märkäpuku suositeltava mutta kuoritakki + fleece- ja aluskerrasto toimii myös, lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautuminen: sähköpostitse 8.6.2018 mennessä  jan(piste)viljanen(ät)tut(piste)fi

 

Päiväretki Pukalajärvelle LA 9.6.

 

Tämä on kaikille soveltuva retki Pukalajärven komeisiin maisemiin. Melotaan 15 km leppoisaa vauhtia kalliorantoja ihastellen ja paikan rauhasta nauttien. Jos koko lenkki tuntuu liian pitkältä, on mahdollista jäädä aiemmin taukopaikalle odottelemaan muita, jollloin matkaksi tulee 5 km. Pidetään reilu evästauko nuotiopaikalla ja paistetaan lettuja. Kokoontuminen vajalla kello 9 kaluston pakkaamista varten, paluu illalla. Ilmoittautumiset viimeistään 3.6.

 

Retken vetäjä: Sari Kiuru

Retken vaativuustaso : helppo

Ilmoittautuminen: Sähköpostilla 3.6 mennessä

 

Juhannusyön Lempäälän ympärimelonta 21.6.

Kokoonnutaan vajalle kello 17:00 illalla ja kello 18:00 lasketaan kajakit Lempäälässä järveen. Melotaan kanavaan ja sen jälkeen lasketaan Lempäälän “kosket” eli pienet virtapaikat. Kerran joudutaan pikku matka kajakkeja kantamaan välillä. Syödään omia eväitä matkan varrella. Retki kestää noin 4 tuntia eli kello 22 nostetaan kajakit takaisin peräkärryyn ja retki päättyy viimeistään kello 23 Vihurin vajalle.
Tervetuloa mukaan Juhannusyön melontaan !!! 🙂
Retken vetäjät: Linda Aholaita-Pylväs, Jani Raipala
Retken vaativuustaso: helppo
Ilmoittautuminen: sähköpostilla jani.raipala@gmail.com tai 050 597 0693

Surffikoulutusta merikajakilla la 30.6. / su 1.7.

Kajakin hallinta ja surffaus isommassa murtuvassa ranta-aallokossa on oma taiteenlajinsa. Tässä kurssissa aloitetaan perusteista tavoitteena hyvä ymmärrys ja alustavat taidot. (hyviin taitoihin tarvittaisiin satoja tunteja – siihen ei tämä kurssi riitä).

 

Toivotaan että jompana kumpana y.o. päivänä olisi koulutukselle sopiva keli esim. Yyterissä. Tämä nähdään ennusteista n. 4 päivää aikaisemmin. Jos keli ei ole sopiva kumpanakaan päivänä, niin siirretään käynti jollekin muulle päivälle, tai retkimelotaan Porin saaristossa. Lisäksi kurssilaisille organisoidaan toinenkin ohjattu harjoittelukäynti n. viikon-kahden kuluttua. Hallittavuussyistä vihurilaisten määrä kurssilla rajoitettaneen 8 henkeen + Pertti.

 

Vahvistettuna lähtöpäivänä tavataan vajalla klo 8:30, pakataan, eväät mukaan, ja ajetaan Yyteriin, jonne saapunemme n. klo 11. Kurssitus etenee jaksottaisesti: teoria rannalla + asian harjoittelu vedessä. Jokainen kastuu kunnolla. Kun väsymys alkaa painaa ja mm. reaktiot venyä, aloitetaan pakkaus ja lähdetään paluumatkalle. Vajalla huuhdellaan suola pois liiveistä, aukkareista ja vaatteista tms, ennen kuin ne viedään paikalleen.

 

Kurssissa tehdään yhteistyötä Porin Melamajavien kanssa; meihin liittynee pieni ryhmä porilaisia ohjaajansa johdolla, jos aikataulumme sopivat yhteen.

 

Koulutuksen vetäjä: Pertti Peussa

Koulutuksen vaativuustaso: Keskivaikea

Ilmoittautuminen: pertti.peussa miuku gmail.com 20.6. mennessä

 

Heinäkuu

 

Uittotunneliretki (pvm avoin)

 

Ajankohta: kesälauantai tai sunnuntai. Päivämäärä julkaistaan myöhemmin.

 

Lähdetään aamulla meloen vajalta länteen kohti Pispalan uittotunnelia, jossa rantaudutaan. Tutustutaan Uittotunnelin mielenkiintoiseen historiaan ja herkutellaan Uittotunnelin kahvilan antimilla. Myöhäisen aamupalan jälkeen siirretään kajakit kärryillä Uittotunnelin kautta Pyhäjärvelle. Hinattavaa on 600 m, josta tunnelin osuus on 280 m. Uittotunnelin kahvilassa on kahdet kärryt ja otetaan vajalta lisäksi Vihurin kajakkikärryjä mukaan.

 

Pyhäjärven puolella suunnistetaan lähialueen saarien kautta kierrellen Viikinsaareen nauttimaan herkullinen ateria kesäravintola Viikinsaaressa.

Ruokalepo  tapahtuu runsaan kilometrin mittaisen luontopolun kävelykierroksen muodossa, jolloin tutustuen Viikinsaaren vehreään luontoon, sen kasveihin ja linnustoon.

 

Viikinsaaresta matka jatkuu Härmälänsaaren kautta kohti Hatanpään Arboretumia, jossa rantaudutaan. Arboretumissa on mahdollisuus maiskutella jäätelökahvilassa jälkiruoka ihastella ruusutarhan värejä ja tuoksuja. Voimme myös tepastella Arboretumin alueella ja tutkia alueen puu-, pensas- ja kasvilajeja. Arboretumissa on runsaslukuisesti lintuja ja lajikirjo on suuri.

 

Vatsat jälkiruoasta pullollaan jatkamme meloen kohti Pispalan uittotunnelia. Reitti valitaan olosuhteiden ja jaksamisen mukaan. Voimme kiertää Ratinan suvannon kautta tai oikaista suoraan Pyynikin- ja Tahmelan rantaviivaa myötäillen uittotunnelille. Jos energia uhkaa loppua ja aikaa riittää, voimme pitää tauon Tahmelassa Kurpitsatalolla, jossa on mahdollisuus kahvilan palveluiden käyttöön. Kurpitsatalon näytekasvimaalla voimme tutustua kaupunkiviljelyyn, kotimaisten kasviksiin sekä lähiruuan käytön hyötyihin.

 

Seuraava rantautumispaikka onkin uittotunnelin eteläpää ja kuljetamme kajakkimme tunnelin kautta Näsijärvelle.

Näsijärven puolella on jälleen mahdollisuus energiatäydennykseen uittotunnelin kahvilassa. Jos vatsassa on vielä tilaa, niin vaikkapa lettu kermavaahdolla ja jätskillä antaa hyvin potkua viimeiselle melontaosuudelle kohti Rauhaniemen vajaa.

 

Perillä vajalla olemme illalla henkisesti rikkaampina ja fyysisesti painavampina.

 

Melontamatka: 25-30 km

 

Retken vetäjä: Ville Mantere

Vaativuustaso: Keskivaikea

Varusteet: Melontavarustus, juomista ja pankkikortti tai käteistä. Myös retkiruokailumahdollisuus, jos omat retkimössöt maistuu paremmalta.

 

Ilmoittautuminen ja kyselyt: ville.mantere@shtab.com viimeistään päivää ennen retkeä

 

Kasnäs – Bengtskär – Morgonlandet – Russarö – Kasnäs  ma-to 16.-19.7.

 

Merellinen retki sisältäen 10km avomeriosuuksia. Koontuminen ja kajakkien lastaus aloitetaan vajalla klo 9, lähtöaikatavoite n. 9:30 kohti Kasnäsiä.

 

Ensimmäinen etappi 13km, yöpyminen Storholmenin laguunissa. Seuraavana päivänä Klovaskärin kautta Bengtskärin majakalle, jossa tauko. Sitten 10km avomeriosuus Morgonlandetin saarelle jos sää sallii; päivän melonta yhteensä n. 25km. Kolmantena päivänä aloitetaan toisella n. 10km avomeriosuudella, minkä jälkeen tarkastetaan Russarön majakka, Hauensuoli yms. kiinnostavia kohteita Hangon vesillä, kunnes käännytään kohti Kasnäsiä ja sopivaa yöpymissaarta (Tjuven?), yht. n. 33km. Neljäntenä päivänä palataan Kasnäsiin läpi Hiittisen hienon saariston yht. n. 20km. Pakkaamisen jälkeen suunnataan kohti Tamperetta, jonne saavumme ehkä klo 21:30, ja jaksamme vielä huuhdella aukkarit ja liivit suolasta ennen paikoilleenvientiä. Melontareittiä muutetaan jos sääennuste on huono.

 

Bengtskär on lähes avomerellä ja Morgonlandet on avomerellä, minkä vuoksi osallistujilta edellytetään vähintään EPP2 tasosuoritusta, tai vastaavaa osoitettua melontakyvykkyyttä. Lisäksi osallistujilla on oltava tältä vuodelta melottuna vähintään 100 melontakilometriä, joista 30 yhtenä päivänä. (tunti koski-, poolo-, tai surffimelontaa vastaa 6km) Osallistujien tulee myös kyetä ylläpitämään retkikajakilla suojaisilla vesillä 7km/h nopeutta vähintään 1,5 tunnin ajan.

 

Retkestä tehdään turvallisuussuunnitelma.

 

Retken vetäjä: Pertti Peussa

Retken vaativuustaso : Vaativa

Ilmoittautuminen: pertti.peussa miuku gmail.com 2.7. mennessä

(Kerro samalla onko a. auto b. vetokoukku käytettävissäsi)

 

Kesäretki Kaakkois-Pirkanmaalle 5-8.7.2018

Tervetuloa mukaan elämäniloiselle kesäretkelle! Melomme mukavissa tunnelmissa Luopioisista Kukkian ja Iso-Roineen kautta Ilmoilanselälle ja Pinteleelle, josta jatkamme Mallasveden kautta Pälkänevedelle ja päätämme retkemme Aitooseen. Päivittäiset melontamatkat ovat noin 20-25 km ja aikaa varataan myös nautiskeluun ja kunnon taukoihin. Maisemat ovat kauniita ja yöpymispaikat vaihtelevat luonnonrannasta Helmirantaan, jossa pääsemme saunomaan lauantaina. Mahdollisuus grillaukseen ja lättykesteihin.

Sauna- ja kaasumaksu 10€/hlö. Varaathan hieman käteistä mukaasi myös siksi, että pyrimme löytämään matkalta jäätelökioskin, tai pari 😉 Kokoontuminen torstaina klo 10.00 vajalla ja paluu sunnuntaina illansuussa.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut Hannalle

Toimi nopeasti, sillä paikkoja on rajoitetusti. Ilmoita myös onko käytettävissäsi autoa ihmisten ja/tai kajakkien kuljettamiseen. Keskivaikea

 

Retken vetäjä: Hanna Alanen

Retken vaativuustaso :

Ilmoittautuminen: sähköpostilla  alanen.hanna@gmail.com

LA-SU 7.-8.7.2017: Koskikurssi

Koskimelonnan peruskurssi ensikertalaisille. Kurssi käy myös muistinvirkistykseksi niille, jotka eivät ole vähään aikaan käyneet koskessa. Kurssi alkaa lauantaina 12:00 vajalla. Käydään läpi koskimelonnan teoriaa, turva-asioita ja varusteita. Tämän jälkeen valitaan kalusto sunnuntaita varten. Virallinen osuus loppuu n. 16:00. Lopuksi on mahdollisuus kokeilla koskareita vajarannassa (mutta ei välttämätöntä). Sunnuntaina kokoonnutaan 9:00 vajalla, pakataan kalusto ja lähdetään n. 9:30 Ruovedelle. Muroleessa harjoitellaan edellisenä päivänä opittuja asioita. Kaksi settiä, joiden välissä pidetään ruokatauko (mahdollisuus käyttää läheisen kanavagrillin palveluita). Paluu vajalle n. 18:00.

Vetäjä: Janne Vehmas

Vaativuustaso: helppo

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku hyvä (mutta kuoritakki plus urheilukerrastot toimii myös), lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautuminen: sähköpostitse 3.7.2017 mennessä

 

Saunamelonta to 12.7

Lähtö vajalta kello 16 ja paluu noin kello 23. Ei ennakkoilmoittautumista. Riittää, kun olet ajoissa paikalla, sauna varusteet ja eväät mukana. Haukisaaressa on laavu ja nuotiopaikka evästelyyn.

Vetäjä: Kirsi Juntunen

Vaativuustaso: helppo

 

Koskimelonnan jatkokurssi PE-SU 20-22.7

Hauska melontaviikonloppu Kymijoella. Lähtö vajalta perjantai-iltapäivästä, ja paluu vajalle sunnuntai-iltana. Majoitus Ahvion koululla omakustanteisesti (n. 20 €/yö). Sauna ja kokkailumahdollisuus. Kurssilla harjoitellaan koskimelonnan perustaitoja ja vähän reskutustakin. Lauantai ollaan Ahviolla ja sunnuntai Pernoon koskissa.

Vetäjä: Janne Vehmas

Vaativuustaso: helppo/keskivaikea, ennakkovaatimuksena koskikurssi/KK-I (tai vastaavat tiedot ja taidot).

Kalusto: koskarit, kuiva- tai märkäpuku hyvä (mutta kuoritakki plus urheilukerrastot toimii myös), lämpöiset tauko- ja vaihtovaatteet

Ilmoittautuminen: 18.7.2017 mennessä

Elokuu

 

Meriretki saariston ulkolaidalle 1.-5.8

Tutustutaan Merenkurkun saaristoon niin vesiltä kuin mailtakin. Pujotellaan labyrinttimaisessa maankohoamissaaristossa, vaelletaan luontopoluilla ja bongaillaan hylkeitä. Vieraillaan mahdollisuuksien mukaan majakoilla: Norrskär, Valassaaret, Utgrynnan, Ritgrund. Päivämatkat max 30-40km. 15-20km ylitykset todennäköisiä.

Tuulisen sään varalta varakohteena Saaristomeren ulkolaidat.

Retken vetäjä ja tiedustelut: jarkko.uitti(at)gmail.com

 

Yömelontakoulutus Pallosaaressa 25.-26.8

 

Sisällöltään soveltuu lähes kaikentasoisille melojille, mutta jos viikonlopuksi sattuu kovempi tuuli, tarvitaan jonkin verran aallokkomelonnan kykyjä. Perillä osallistutaan Tampereen Navigaatioseuran ja Poliisin organisoimaan hätärakettien ammuntaan. Pertti ampuu yhden, muut vihurilaiset voivat halutessaan ampua kaksi muuta rakettia. Rakettien päiväyksen on oltava voimassa. Pertillä kaksi joutilasta hätärakettia 40€/kpl. Ilmoittautuneet saavat etukäteen ohjelman, kartan ja varustelistan. Ohjelma kiteytetysti:

25.8. klo 8:30 kokoontuminen vajalle, kajakkien pakkaus ja vesille. Pallosaaressa lounas, ja klo 12:30 hätärakettien ampumista, sekä tietoisku pelastuspalvelujärjestelmästä. 14:30 majoittuminen ja oleskelu. Klo 17:00 maakoulutusta yömelonnan erityispiirteistä, kuten valot, näkyminen ja näkeminen pimeässä, toiminta ryhmänä ja kommunikointi, navigointi ja taktinen reittisuunnittelu, suunnan säilyttäminen, viittojen valot, sekä eksyneen melojan toimintaohjeet. N. klo 19:00 päivällinen. Klo 20:30 – 24:00 yömelontaa Pallosaaren lähivesillä sisältäen juuri opetettujen asioiden tekemistä käytännössä.

26.8. rauhallinen aamu, täydennettynä konkreettisella koulutuksella hypotermiapotilaan käsittelystä. Paluumatkan aluksi melotaan viimeöinen reitti, ja todetaan kuinka paljon helpompaa kaikki on päivänvalossa. Rauhallinen paluureitti vajalle sovitaan osallistujien kanssa.

 

Koulutuksen vetäjä: Pertti Peussa

Koulutuksen vaativuustaso: Keskivaikea

Ilmoittautuminen: pertti.peussa miuku gmail.com 20.8. mennessä

Syyskuu

 

Lauantai 1.9. Päiväretki Saikkalanjoelle

Melotaan Saikkalanjoella Mouhijärvellä n. 20 km. Edetään rauhallista tahtia, joten retki sopii myös tänä kesänä melonnan aloittaneille.
Ilmoittautumiset Sari Kiuru torstaina 30.8. mennessä.

 

Meriretken Sipoon saaristoon 8.-9.9.2018

Suomen Latu kannustaa 8.9.2018 suomalaisia nukkumaan yönsä ulkona. Majoitteena voi olla teltta, tarppi, laavu tai vaikka kuusenalus. Tärkeintä on nauttia luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona. Yönsä voi viettää kansallispuistossa, retkeilyalueilla tai vaikka takapihalla.
Nyt meillä on loistava tilaisuus nukkua Sipoon saaristossa meren äärällä (Porvoo vaihtui lennossa Sipooksi, sinne on pikkasen lyhempi ajomatkakin vajalta), Sipoon Kanoottiklubi on haastanut/pyytänyt meidät ja Porvoon Wiiking nukkumaan Yön ulkona kauniissa Tallholmenissa, josta löytyy sauna ja grillikatos. “Päivämatkan pituudeksi tulee noin 20km reittivalinnasta riippuen. Ylitämme Sipoon selän, jolloin melomme noin 5 km ilman maataukoa avovesiosuudella. Vaatimuksena on paripelastustaidot ja riittävä valmius aallokkomelontaan.”
“Syysillan pimetessä saunomme, grillaamme, nautimme omista herkkueväistä ja nukumme yön ulkona tähtitaivan alla. Muista ottaa mukaan saunakamppeet ja otsalamppu. Kuivia puita saa myös ottaa mukaan. Lähtö Sipoon Kanoottiklubin vajalta  lauantaiaamuna klo 11 ja paluu sunnuntaina klo 17 mennessä.”
Eli meidän tulee olla vajalla lauantaiaamuna klo 7.00 ja sinne palataan sunnuntaina 9.9. kello 20 mennessä. Retki on helppo meriretki ja sopii hyvin ensimmäiseksi meriretkeksi. Meri vesi on vielä suht lämmintä, jotan kuivapukukaan ei ole välttämätön. Vaihtovaatteet on kuitenkin oltava.
Vihurilaiset ilmoittautuvat Kirsiille 5.9. mennessä ja pidetään retkipalaveri vajalla 6.9. Klo 18.00. Käydään läpi kajakit ym. varusteen ja kyydit.
Tervetuloa mukaan!

 

Haukisaari LA syyskuussa

(Huom! aikataulumuutoksia, uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin)

Muistellaan menneen kesän retkiä ja tuumaillaan uusia eväsretken merkeissä. Lähtö vajalta kymmenen aikaan ja paluu viiden maissa. Hyvällä kelillä soveltuu myös aloitteleville melojille.

Retken vetäjä: Heikki Kylmälä

Retken vaativuustaso : helppo

Ilmoittautuminen: sähköpostilla retkijaos@vihuri.info tai ilmestymällä paikalle ennen lähtöä

Joutsenselkä – Uurasjärvi 14-16.9

Perjantaina illalla kokoontuminen Visuvedelle (Ruovesi) Jouttilahden rantaan, missä yöpyminen teltassa tai tuvan lattialla. Illalla evästetään kodassa tai ulkona nuotiopaikalla. Lauantaina aamulla kannetaan kajakit rantaan (n. 200 m) ja melotaan Hauhusselän ja Uurasselän kautta Uurasjärven puolelle, missä yöpyminen teltoissa ja sauna Marjatila Kuunsillan mailla. Melontamatka on korkeintaan 25 km. Maksetaan sauna ja telttapaikat porukalla. Sunnuntaina melotaan joko Kotalaan (Virrat) n. 10 km, tai takaisin Visuvedelle. Päätetään yhdessä melontaanko sama reitti takaisin, vai siirrelläänkö autoja. Reitti on pienipiiteistä ja mutkittelevaa. Edetään rauhallisesti, nautitaan matkanteosta ja pidetään pitkä lounastauko, toivottavasti ei vesisateessa.
Vaatimustaso: Helppo (vesi voi tosin olla jo kylmää)

Retken vetäjä: Siina Leinikka

Ilmoittautuminen: sähköpostilla siina.leinikka@phpoint.fi 7.9 mennessä

 

Viikonloppuretki Päijänteen Kansallispuistoon 28.-30.9.

Lähdetään viikonlopuksi katsomaan mitä syksyinen Päijänne retkimelojalle tarjoaa.
Lähtö Perjantaina niin aikaisin, kun kaikki retkelle osallistujat pääsee lähtemään. Kuitenkin viimeistään 16:30, että päästään melomaan vielä hyvälle leiripaikalle ennen pimeää.
Lauantai on täysi melontapäivä.
Sunnuntaina melomme vielä järveltä pois ja palaamme Tampereelle viimeistään klo. 20:00.
Järvellä on isoja selkiä ja tuulet syksyllä yleisiä, joten ainakin aloittelijoilla pitää olla kuivapuku tai anorakki + varma eskimo ja kuntoa meloa lastattua retkijakakkia 6km/h useita tunteja päivässä. Melontamatka viikonloppuna kelien salliessa n.50km +-10km.
Saunamahdollisuus yritetään järjestää.
Ilmoittautumiset ja lisätietotiedustelut Niilalle.
Retken vetäjä: Niila Paloniitty
 
Retken vaativuustaso: Keskivaikea

 

Seuraa Vihurin nuoriso­toiminnan ja urheilijoiden tapahtumia instagramissa.

Vihuri @ Facebook

This message is only visible to admins:
Unable to display Facebook posts

Due to recent changes in the Facebook API it is unfortunately no longer possible to display posts from Facebook Groups. Please see this page for more information.

Join us on Facebook